sh2awa


 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 الكشري المصري على اصوله مع الشرح بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
soka cat
الاشقية الكبار
الاشقية الكبار
avatar

انثى السرطان
عدد المساهمات : 322
نقاط : 6380
السٌّمعَة : 4
تاريخ الميلاد : 09/07/1990
تاريخ التسجيل : 22/10/2009
العمر : 27
مزاجى مزاجى : مظأطت بشقاوه

مُساهمةموضوع: الكشري المصري على اصوله مع الشرح بالصور   الإثنين نوفمبر 23, 2009 8:33 pm

الكشري المصري علي أصوله


بسم الله نبدأ

الكشري المصري علي أصوله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المقادير

للصلصة




ملح و فلفل اسود حسب الزوق

عصير ليمونة متوسطه

للكشري








ملح حسب الزوق


الطريقة

أولا الصلصة

نضع الزيت في القدر علي النار ثم
نضع الثوم ثم الطماطم المعصورة و الملح و الفلفل الاسود و الكمون و نقلب و
تترك علي النار حتي تتكثف ثم نضع عصير الليمون و نقفل النار و تترك لحين
التقديم

و دي شكل الصلصة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نسلق المكرونة و الحمص و تترك جانبا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نضع الزيت في القدر علي النار ثم البصل


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و نقلب باستمرار حتي يصبح لونه بني
ناخد 1/2 كمية البصل المحمر و نصفيه من الزيت و نفرده في طبق حتي يجف و يصبح مقرمش لتزيين الكشري


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثم نصفي العدس من ماء النقع و نضعه
علي البصل المتبقي و نضع 1/2 2 كوب ماء و الملح و يترك علي النار حتي ينضج
( 10 - 15 دقيقة تقريبا)



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بعد تمام نضج العدس نضع الأرز بعد تصفيته من ماء النقع طبعا و نضع أيضا الشعيرية المحمرة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


و تقلب و نعدل الملح و تترك ليغلي ثم نهدئ النار علي الآخر و نغطيه و يترك لينضج ( لمدة 10 دقائق تقريبا )
و دي الصورة بعد النضج


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


بكده انتهينا من كل المكونات نبدأ في وضعها في طبق التقديم
نضع الارز بالعدس ثم نضع فوقه المكرونة ثم الحمص ثم يزين بالبصل المحمر


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


و يقدم مع الصلصة المعدة سابقا
3 فص ثوم كبيرة مفرومة 3 ملاعق كبيرة زيت 1 ملعقة صغيرة مملوءة كمون مطحون
1/2 كوب عدس بني (بجبه) مغسول و منقوع بالماء و الملح لمدة لا تقل عن 2
ساعتين 2 بصلة متوسطة مقطعة حسب الرغبة( كبير أو صغير) 6 ملاعق زيت 3
ملاعق شعيرية محمرة في القليل من الزيت 1/2 2 كوب ماء
1 كوب مكرونة
مسلوقة بالماء و الملح 5 طماطم كبيرة معصورة بالخلاط 1 كوب أرز مصري مغسول
و منقوع بالماء و الملح لمدة 1/2 ساعة 1/2 كوب حمص كبير مسلوق بالماء و
الملح





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
*super amr*
الاشقية الكبار
الاشقية الكبار
avatar

ذكر السمك
عدد المساهمات : 529
نقاط : 6424
السٌّمعَة : 1
تاريخ الميلاد : 07/03/1998
تاريخ التسجيل : 23/10/2009
العمر : 19
مزاجى مزاجى : تايه من العالم

مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري على اصوله مع الشرح بالصور   الثلاثاء نوفمبر 24, 2009 7:52 am

يا سوكا انت كل مرة تجيبى الموضوع وتنسى تعزمينى ههههه شكرا يا سوكا الموضوع روعة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
FuNnYBoY
الاشقية الكبار
الاشقية الكبار
avatar

ذكر الثور
عدد المساهمات : 515
نقاط : 6624
السٌّمعَة : 3
تاريخ الميلاد : 23/04/1994
تاريخ التسجيل : 23/10/2009
العمر : 23
مزاجى مزاجى : عالى اوى

مُساهمةموضوع: رد: الكشري المصري على اصوله مع الشرح بالصور   الثلاثاء نوفمبر 24, 2009 1:29 pm

بجد  روعة  بس عايزين ندوق


من مواضيعى
برنامج يخلى الويندوز الى عندك اصلى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ل فيروسات الماسنجر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
رسايل جديدة على شقاوة وبس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
الكشري المصري على اصوله مع الشرح بالصور
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
sh2awa :: انا وبابا وماما :: عايزين ناكل-
انتقل الى: